Skidpepp inför helgen

Kylan är på väg och i fjällen har de redan tillräckligt med snö för att öppna liftar till helgen. Om du inte redan är peppad på skidåkning blir du det garanterat efter att ha tittat på Peak Performances nya film.

Förra vintern åkte Peak Performance tillsammans med produktionsbolaget Whiteout Pictures till Kanada för att filma med några av Peak Performance vänner: Henrik Windstedt, Dave Treadway och Matilda Rapaport. Under fyra minuter får vi följa med på en färd in i hjärtat av puderåkning i området runt Nelson, Kanada. Teamet jobbade hårt för att skapa ett visuellt material som kändes innovativt och skulle sticka ut från mängden av skidfilmer idag. För att åstadkomma detta släpade de med sig en hel del tekniska redskap upp på berget, som drönare och en gyrostabiliserande gimbal för att kunna fånga speciella vinklar och förmedla skidåkning på ett nytt sätt. Det är grymt vackert helt enkelt.

Peak Performance och Whiteout Pictures ”Perspectives” blev Matilda Rapaports sista produktionen innan den tragiska olyckan i Chile som kostade henne livet. Matilda var en älskad teamkamrat som skapade flera filmprojekt tillsammans med Peak Performance, Whiteout Pictures och de andra vännerna. Perspectives avslutas med en hyllning till Matilda.