Förvara cykeln i taket

Risken för stöld gör att många vill förvara sin cykel i lägenheten eller på jobbet men det är inte alltid det finns plats för det. Floaterhoist löser det problemet.

Floaterhoist är en hiss som gör det möjligt, och enkelt, att förvara sin cykel mot taket. Lösningen är utvecklad av kanadensaren Andrew Mountain som sedan fick hjälp av Clicgears designer Kevin Kimberley med att ta fram en konsumentprodukt. 

Cykeln fästs med tre krokar i framgaffel, ram och bakhjul så att den hänger i balans och hissas sedan upp mot taket. Eftersom hissen använder block så blir det en utväxling så att det inte blir så tungt att lyfta cykeln. Hissen ska klara 25 kilo och kan monteras mot både betongtak och träreglar. En smart lösning på ett problem för många, särskilt de som har en dyrare cykel och inte vågar ha den i cykelrum eller förråd.

Hissen har funnits till försäljning i Nordamerika och ryktet har spridit sig till cyklister i Europa och nu har de beslutat sig för att lansera produkten här. Svensk distributör är Easygreen.

Förvara cykeln i taket
Fäst cykeln med tre krokar och hissa upp i taket.