Bra sommar i Åre

Bra sommar i Åre

Det blev en bra sommarsäsong för Åre. Till exempel ökade beläggningen med hela 12 procent under augusti månad. Även under juni och juli blev det fler gästnätter än förra året.

Publicerad

Den klassiska skidorten i Jämtland har redan i flera år satsat på att bli en året-runt-destination. Bakom satsningarna står bland annat det näringslivsägda Åre Destination som spelat en viktig roll i att lyfta fram orten som ett resmål också på sommaren. Det är framförallt de svenska semesterfirarna som har hittat till Åre under sommarmånaderna. Av de utländska besökarna kommer den största delen från Norge, men också tyska-och finländska turister var många under sommaren. Orten har satsat på olika sommaraktiviteter som liftburen cykling, fjällvandring och paddling.

Av evenemangen är det speciellt Åre Bike Festival, Haglöfs Åre Extreme Challange och Åre Mountainfestival som lockat stora skaror. Den rådande aktivitetstrenden i Sverige har också spelat in i svenskarnas val av semesterdestinationer.   

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Gear of the year 2018 – 6 värdiga vinnare!

1 kommentar

magnus larsson: Grattis allesammans! The Bootfitter - wow cool grej!

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842