Henrik Stensons nya glasögon

Få idrottare är så förknippade med att använda glasögon som Henrik Stenson. Nu förstärks den bilden då han startar ett eget glasögonmärke.

Henrik Stenson har använt glasögon under större delen av sin golfkarriär men nu är det dags att byta ut Oakleyglasögonen mot det egna märket Henrik Stenson Eywear.

– Jag vet hur viktigt det är att skydda ögonen och att bära solglasögon som är anpassade till uppgiften, säger Henrik Stenson.. Golfspelare utsätts för farligt solljus och reflektioner som tröttar ut ögat, så rätt ögonskydd är viktigt för oss golfare. Vi har också utvecklat en modell speciellt för yngre spelare, Iceman Jr eftersom det är viktigt med rätt skydd även som junior.

Henrik Stenson Eywear består av tre kollektioner glasögon: Peerformance, Street och Optical. Performance är fyra olika glasögon för golfbanan och har linser med Powereye Performance vilket innebär att de har behandlats för att öka kontrasten, ta bort reflektioner och bevara färgerna. Allt för att undvika att trötta ut ögonen under flera timmar i starkt ljus.

Street är tre solglasögon för vanligt bruk och här är det mer mode och stil som gäller. Samma sak gäller serien Optical som består av fyra bågar gjorda för slipade linser.

Svensk distributör är MiToo Sport och världspremiär sker idag på Golfmässan i Malmö.

 

Henrik Stensons nya glasögon
Performancekollektionen
Henrik Stensons nya glasögon
Streetkollektionen
Henrik Stensons nya glasögon
Opticalkollektionen