EOS i Barcelona

EOS i Barcelona

På fredagen avslutades den fjärde upplagan av European Outdoor Summit i Barcelona. Mötet lockade både branschfolk och toppchefer från de största Outdoorföretagen i Europa till den spanska kuststaden.

Publicerad

European Outdoor Summit (EOS) arrangerades för första gången i Stockholm år 2013. I år var det dags för det fjärde "toppmötet" för europeiska och för internationella outdoorföretag. Temat under det två dagar långa mötet var tredelat, Get Out, Change Up och Think Up.

- Vi måste gemensamt arbeta för att få människorna att börja aktivera sig och hitta tjusningen med outdooraktiviteterna. Det är en viktig fråga för hela outdoorbranschen men också en frågan om hälsa och välmående för alla européer, konstaterade Mark Held, generalsekreterare för European Outdoor Group.

Under mötet behandlades bland annat de utmaningar och förändringar som butikerna och återförsäljarna står inför. Frågor om hur allt fler unga ska kunna lockas in i olika outdooraktiviterer hade också sitt eget tema. Även miljöfrågorna stod högt upp på agendan under de två dagarna. Mötet i Barcelona hade bland annat lockat toppchefer som Rick Ridgeway från Patagonia, Arne Arens från The North Face och Jen Nymand-Christensen från EU-komissionen till EOS.

Nästa år arrangeras European Outdoor Summit i Venedig.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Tretorn gör jackor av skräp

1 kommentar

Samuel: Tretorn levererar alltid!

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842