Träningskläder för gravida

Sverige har fått ett nytt träningsmärke. Active By Sweden lanserar sin första kollektion 5 oktober och den är helt inriktad på kvinnor som är gravida eller ammar och som vill fortsätta träna.

Acive By Sweden är ett nytt klädmärke som vänder sig till kvinnor under och direkt efter graviditeten.  Kollektionen innehåller träningstights, träningslinnen och sportbehåar utformade med hänsyn till de förändringar kroppen genomgår under och efter en graviditet. Funktioner som amningsinlägg och extra vaddering i grenen förhindrar mjölk- och urinläckage och förenklar en aktiv livsstil. 

Den första kollektionen fokuserar på kläder för fitness och löpning med målet att få gravida och ammande kvinnor att känna sig som sig själva när de tränar.

– Det är mycket nog som förändras under en graviditet. Vi vill därför inte att man ska behöva kompromissa varken med stil eller vanor, bara för att det inte finns något på marknaden som motsvarar ens behov. Alternativet idag är att man väljer att köpa en större storlek, bära sina gamla kläder eller slutar att träna. Det är också så idén att skapa Active by Sweden kom till, i mitt sökande efter träningskläder under min andra graviditet säger Siv Selva, medgrundare till Active by Sweden. 

Med träningskläder som gör att du känner dig både snygg och bekväm i din graviditet ökar chansen att du väljer att träna under hela graviditeten. Något som både mamma och bebis mår bra av. 

– Varje produkt är designad utifrån en stor förståelse och kunskap om kvinnans behov. Det är träningskläder skapade av kvinnor, för kvinnor. Vi vet vad hon behöver för att kunna vara sitt bästa jag, säger Beatrice Dahlström, medgrundare av Active by Sweden.