Polar lanserar ny pulsklocka

Det finländska teknik-och sportföretaget Polar lanserar i veckan sin nya pulsklocka M 600. En pulsklocka som har det mesta från gps och pulsmätning till träningstips och sömnkontroll.

Det är över 35 år sedan som Polar fick sitt första patent på trådläs pulsmätning och några år senare lanserade företaget sin första användbara trådlösa pulsklocka. Sedan dess har det hänt en hel del både vad det gäller tekniken och marknaden för pulsklockor. Men Polar har trots den ökade konkurrensen behållit sin starka ställning. Idag finns produkterna i mer än 80 länder och tillverkningen sker i egna fabriker i Kina.

Polars nya smarta pulsklocka, M 600, lanseras nu globalt och är gjord för att passa in i den moderna människans aktiva livsstil. Den ger möjlighet till att både registrera olika träningaktiviteter men också att fungera som en smartklocka som kan hålla användaren uppkopplad både via sms, internet och olika träningsappar.

– Vi har fortfarande pulsmätningen i fokus också i den nya modellen, men runt den nya klockan bygger v en massa vetenskapliga funktioner. Allt för att underlätta för användaren att hålla koll på sin träning men också för att kunna få en hälsosammare vardag, berättar Marianne Söderlund som är marknadsansvarig för Polar i Sverige.

Klockan som lanseras nu i veckan kommer i Sverige att finnas hos såväl Elgiganten som på XXL och Intersport. Efterhand kommer återförsäljarnätet att ytterligare utvidgas och Polar M 600-klockan kommer givetvis också att finnas på företagets globala webbshop.