Ny vd för för Cycleurope

Ny vd för för Cycleurope

Det blir Jonas Netterström som tar över rodret på Cycleurope. Netterström som idag jobbar som koncernchef på investmentbolaget Elajo Invest tillträder vd-tjänsten vid årskiftet.

Publicerad

Jonas Netterström

Cykelkoncernen Cycleurope Sverige har varit utan verkställande direktör sedan Mårten Nydahl fick sluta i början av sommaren. Sedan dess har koncernchefen Tony Grimaldi i praktiken skött vd-sysslan.

– Jag har alltid jobbat väldigt nära produktionen så det har inte varit så märkvärdigt. Men nu ska vi gå in i nästa fas och då ska det bli härligt att få med Jonas (Netterström) på den resan. Jag känner honom sedan många år tillbaka och vet att han kommer att göra ett bra jobb, säger Tony Grimaldi till Sportfack.

Det var också Tony Grimaldi som kontaktade Netterström och frågade om han var intresserad av att ta jobbet som vd för Cycleurope Sverige AB. För Netterström var valet lätt, även om han inte har någon tidigare erfarenhet av cykelbranschen.

– Jag vet att Cycleurope har starka varumärken och fina produkter och att vi står inför en ny fas. Jag har hela mitt liv jobbat mot återförsäljare och jag tror att den erfarenheten är viktig också inom cykelbranschen. Det är återförsäljarna och fackhandeln som är nyckeln till framgång också för oss, säger Jonas Netterström.

Cykelkoncernen kommer i framtiden att lägga stark fokus på elcykelproduktion. Dessutom ska cykelproduktionen i koncernens fabrik i Varberg förstärkas. Bland annat ska företaget starta upp en egen produktion av elassisterade cyklar i fabriken. Idag produceras redan 100 000 cyklar i Varberg.   

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Gear of the year 2018 – 6 värdiga vinnare!

1 kommentar

magnus larsson: Grattis allesammans! The Bootfitter - wow cool grej!

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842