Nu kan du prata med Garmins nya kamera

Garmin har släppt en ny actionkamera och nya Virb Ultra 30 har en del intressanta funktioner som röststyrning, pekskärm och en klassledande mikrofon.

Prestandamässigt ligger Garmins nya i samma nivå som GoPros värstingmodell med 4K-filmning och HD filmning med 120 bilder i sekunden för fin slow motion. Stora fördelarna som nämns i de första testerna är det överlägset bästa ljudet, även med det vattentäta skalet på, och möjligheten att starta och stoppa inspelning med röstkommandot ”OK Garmin, start recording”.

Genom att koppla ihop kameran med en smart mobil går det att köra livesändning eller dela bilder enkelt till sociala medier. Plus att du kan styra kameran med mobilen om du har monterat kameran på ett ställe som du inte når. Det går också att lägga till grafik med hastighet och andra data direkt på filmen.

Virb Ultra 30 utses till den bästa actionkameran hittills av tidningen Wired så det verkar som att GoPro har fått konkurrens på riktigt. Å andra sidan har GoPro inte presenterat sin nya kamera än, något som väntas ske inom kort.

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Garmin Sweden AB

    Som en ledande global leverantör av navigationslösningar strävar Garmin efter att tillverka överlägsna produkter för bilar, flyg, sjöfart, utomhusaktiviteter och sport som är en grundläggande del av våra kunders liv. Inom sportsegmentet erbjuder vi en bred produktlinje av sportklockor, aktivitetsband, golf-gps:er, actionkameror och cykeldatorer för både motionärer och elitsatsande idrottsmän och idrottskvinnor.