Merida värvar OS-medaljör

Göteborgsbaserade Merida Sverige AB förstärker sin styrelse. Det blir OS-medaljören Björn Johansson som tar en plats i företaget med omedelbar verkan.

Bronsmedaljören i lagtempo från Seoul 1988, Björn Johansson kommer inte in i styrelsen för  Merida Sverige bara på sina sportsliga meriter. Framförallt gör han det på grund av sin gedigna erfarenhet av den svenska cykelbranschen. Han har i 14 år varit delägare och före detta vd för Duells, Skandinaviens största grossist inom utrustning och tillbehör både för cyklar, motorcyklar och snöskotrar.

– Björn har ett så brett kunnande att han kommer att bli en viktig förstärkning av vår svenska styrelse. Det är också roligt att få en äkta OS-medaljör in i företaget, säger bolagets norska ägare Stian Steen Olsen till Sportfack.

Björn Johansson sålde sin del av Duells till den europeiska Moteo-koncernen och avgick från vd-posten bara för ett par år sedan. Idag är han vd för Alliator och jobbar med ledarskaps-och verksamhetsutveckling.

Merida Sverige har mer än dubblat sin omsättning i Sverige de senaste åren. Företaget har dessutom fortsatt stora ambitioner att växa på den svenska marknaden, speciellt inom elcykel-segmentet som växer kraftigt. Rekryteringen av Björn Johansson är en del i denna målsättning.