CMD Skis gör comeback

Det svenska skidmärket CMD Skis gör comeback efter ett sabbatsår. Bakom nysatsningen står en kvartett av passionerade skidåkare.

CMD Skis dök upp för fyra år sedan som ett litet svenskt skidmärke med skidor speciellt utvecklade för svenska förhållanden. Skidor som skulle funka både på konstsnö, bristande skare och fluff. Skidorna tillverkades av Åre Skidfabrik som också var partner i projektet men efter ett par säsonger somnade projektet in.

Nu har det vaknat till liv igen och bakom CMD Skis står nu fyra passionerade skidåkare. Det är Kristoffer Eriksson, Niclas Karlsson, Tom-Oliver Hedvall och Anton Björklund. Tillsammans har de erfarenhet från så skilda saker som skidbyggare, säljare, restaurangägare, butikssäljare och tävlingsåkning. Målet är att vara ett varumärke som är väldigt nära sin målgrupp, som lyssnar på dem och gör de skidor de vill ha. 

CMD Skis gör comeback

Den skida som sålde bäst under första rundan – The It – finns kvar med ny grafik och kommer dessutom i en styvare version som heter The It – Stiff. CMD Skis kommer främst att säljas via den egna hemsidan och via deras showroom i Åre men även Skidsport Åre och Tänndalens Sportshop kommer att sälja skidorna och där kommer kunderna också kunna teståka skidorna.

Skidorna kommer precis som tidigare att produceras av Åre Skidfabrik. Kombinationen av närheten till produktutveckling, handbyggda kvalitetsskidor och miljövänligheten i närproducerade skidor gjorde det till ett enkelt val att fortsätta med Åre Skidfabrik.