Mattias Johansson blir ny Sverigechef på Stadium

Mattias Johansson tar över som Stadiums Sverigechef när Magnus Wåhlander byter roll och blir HR-direktör i kedjan.

Stadium, Sveriges största sportkedja, fortsätter att förändra i ledningen. Magnus Wåhlander lämnar sin roll som Sverigechef för att istället bli HR-direktör med ansvar för all personal i kedjan.

Ny Sverigechef med ansvar för Stadiums svenska butiker blir Mattias Johansson. Mattias kommer närmast från en tjänst som varuhuschef på IKEA i Västerås och eftersom IKEA via Ikano är en av de stora ägarna i Stadium har Stadium säkert fått tips om Mattias den vägen.

– Vi är oerhört glada över att kunna välkomna Mattias till oss, säger Stefan Högkvist, försäljningsdirektör på Stadium. Han är en erfaren ledare och kommer vara en viktig kugge i vår fortsatta utveckling i Sverige. Dessutom brinner han precis som vi för uppgiften att inspirera människor till ett aktivt liv.

– Det känns otroligt roligt och inspirerande att få möjligheten att vara med och forma framtiden för Stadium på hemmamarknaden. Det finns en enorm energi i organisationen och jag ser fram emot att bidra till att aktivera hela Sverige, säger Mattias Johansson. 

Mattias tillträder tjänsten 1 september och kommer att utgå från Stadiums Stockholmskontor.