Stadium lämnar Danmark

Stadium har beslutat sig för att avveckla sin verksamhet i Danmark. Stadiums sju danska butiker och dess personal tas över av den danska kedjan Sport 24.


Stadium lämnar Danmark
Karl Eklöf

Stadium har haft det tufft med sina butiker i Danmark under flera år och nu väljer de att lämna landet för att istället fokusera på Sverige, Finland och Hamburg.

– Under 2016 har vi genomfört nyetableringar i både Sverige och Finland och öppnat vår tredje butik i Hamburg. Försäljningen i Danmark har dock inte ökat i takt med förväntningarna. Stadiums styrelse fattade därför i juli ett strategiskt beslut att lämna marknaden, säger Karl Eklöf, vd på Stadium.

Strax efter att beslutet fattats skrevs ett avtal om försäljning med Sport 24. Den danska aktören tar därmed över den befintliga verksamheten, Stadium Danmark, och dess tillgångar i månadsskiftet september-oktober 2016 om konkurrensmyndigheterna godkänner affären. Sport24 är väletablerade på den danska marknaden med 45 butiker. Totalt omfattas sju Stadium-butiker vars personal, lokaler samt stora delar av lager tas över av de nya ägarna. All Stadium-personal erbjuds därmed anställning hos Sport 24.

– Siffrorna för Danmark har inte stått sig mot våra förväntningar och övriga marknader, fortsätter Karl Eklöf. Vi fattade det strategiska beslutet om en avveckling först efter att vi hittat en stark och solid ägare som kunde ta över verksamheten i sin helhet och erbjuda all befintlig personal fortsatt anställning, något som kändes viktigt för oss. Nu ser vi fram emot nya satsningar och etableringar. 

– I och med uppköpet av Stadiums sju butiker, inklusive butikerna i Köpenhamn, har vi nått målet om att bli en landstäckande sportkedja snabbare än förväntat. Vi ser fram emot att, i tätt samarbete med personalen, utveckla butikerna vidare, säger Henrik Bruun, vd och huvudägare av Sport24.

Planen är att övertagandet och skyltbytet sker sista september.