Outdoor Academy för barn

Varje år genomför Scandivian Outdoor Group fler utbildningar som de kallar för Outdoor Academy. I år var första gången de gjorde en med barn.

Outdoor Academy of Sweden är en flerdagars utbildning där återförsäljare från hela världen kommer till Sverige och får använda produkter från medlemsföretagen i sin rätta miljö. Utbildningen har visat sig fungera fantastiskt bra för att få butikssäljarna att förstå hur produkterna fungerar men kanske ännu mer för att förstå och lära känna varumärkena på djupet.

Eftersom många av medlemmarna i SOG ser barn som en viktig målgrupp bestämde sig SOG för att i år genomföra den första utbildningen med produkter för barn i fokus. Och då var det självklart att bjuda in återförsäljare tillsammans med sina barn.

Totalt kom 29 återförsäljare tillsammans med barn till Dalsland och där fick de lära sig allt från att anända kniv och kompass till hur de gör upp eld och sova i tält. De fick prova på kanot, MTB, vandring och fiske och viktigast av allt – de fick nya vänner från hela Europa.

– Jag fångade min första fisk här i Sverige, säger en lycklig Liam Nehoray från Holland. Och jag fick tre nya vänner redan första dagen.

– Det är tydligt att barnen gillade det här och att det kommer att bli något de aldrig glömmer, säger Kai Bögel från Meersachen i Tyskland och pappa till Till Bögel. Barnen har skött sig utmärkt och allt har varit perfekt organiserat.

De 29 återförsäljarna kom från nio olika länder och utbildningen genomfördes ihop med Visit Sweden och West Sweden samt leverantörerna Didriksons, Isbjörn, Morakniv, Helsport, Hilleberg och Reima.

Sara Wänseth