Picture Organic lanserar våtdräkter

Franska klädmärket Picture Organic lanserar våtdräkter och precis som med alla andra produkter de gör tar de fram ett miljövänligt alternativ.

Vår tidningskollega Source rapporterar om Picture Organics satsning på våtdräkter och surfing. Breddningen är inte så konstig eftersom de tre grundarna inte bara är passionerade skid- och brädåkare utan även surfar så ofta de bara kan.

Tillsammans med tillverkaren Sheico har de tagit fram ett material som till 85 procent består av naturgummi odlat under miljövänliga former på Malaysia och 15 procent oljefritt syntetgummi. Det unika med materialet är att de lyckats baka in luft i små bubblor så att det kan töja sig i upp till 3,8 gånger sin ursprunliga längd.

Vidare tittade designteamet på Picture Organic på våtdräkter för triatlon för att få en bättre rörelse i axelpartiet och lånade idén från triatlondräkter med ett gummimönster på nederdelen av ärmarna som griper tag i vattnet och ger mer kraft vid paddlingen.

Våtdräkterna släpps på marknaden våren 2017.

 

Picture Organic lanserar våtdräkter
Picture Organic lanserar våtdräkter

Relaterat företag i Sportregistret

  • Frontflip AB

    Distributör för Skid/snowboard outerwear, snowboardprodukter, sportkonfektion, cykelhjälmar, streetwear, longboards, skydd och tillbehör. Nitro snowboards, Bataleon snowboards, Flow bindningar, Nidecker snowboards, L1 outerwear, Madrid Longboards, Bern Hjälmar