Svenskt herrmodes mäktigaste

Vår tidningskollega och tillika källa till god stil – Kinga Magazine – utser varje år Svenskt herrmodes 100 mäktigaste. I år är det mer folk från sportbranschen än någonsin.

King Magazine sitter tio meter från Sportfacks redaktion och man skulle kunna tro att vi varit inne på deras server och manipulerat deras dokument för att få med fler folk från sportbranschen på Kings lista Svenskt herrmodes hundra mäktigaste 2016. Det behövs inte för Kings redaktion har råkoll på modet och nu när sporten är en av de starkaste trenderna inom herrmodet så avspeglar det sig på listan genom att den fullkomligt svämmar över av folk från sportbranschen.

Hela listan presenteras i morgon men vi har fått tillåtelse att smygstarta genom att presentera de sportmänniskor som finns med på listan. Här kommer de:

[6] Zlatan Ibrahimovic – Fotbollsgud som genom sin attityd ”Här kommer jag” inspirerat andra att inta samma attityd, inte minst när det gäller klädval.

[10] Peter Jansson och Erik Fagerlind – Grundare av Sneakersnstuff och idag odiskutabla kungar av sneakers i Sverige. Företagen står på kö för att göra colabs med dem.

[14] Patrik Nilsson – Idag vd för Gant som kanske inte är så mycket sport men hans långa förflutna inom sport och Adidas gör att vi tycker att han fortfarande har ett ben i sportvärlden.

[19] Gustaf Öhrn – Stadiums tidigare vd är kvar på listan trots att han numera är vd för Åhléns. King motiverar det med att hans arv fortfarande präglar Stadium och kedjan ”är och förblir samma solida shoppingupplevelse, både på nätet och i köttvärlden, för den som vill svettas med stil utan att få kronofogden efter sig”.

[22] Per Norell och Andreas Koschnike – Som grundare  till Caliroots och ägare av Hollywood (butikerna, inte stadsdelen) är Per och Andreas ett par av de tyngsta makthavarna inom streetmodet.

[23] Kalle Zackari – Träningsprofil och en av vår tids skönaste programledare. Gör mer för att få folk i rörelse än någon annan just nu och hela sporthandeln borde applådera honom.

[24] Iris Hjelmstedt – Ny kommunikationschef på Nike.

[28] Branco Perkovic – Grundare och vd för e-butiken Zoovillage.

[44] Jan Friedman – En av grundarna av Sportamore.

[56] Henrik Lundqvist – En av våra bästa hockeymålvakterna genom tiderna.

[60] Marie Ossiander – Nordisk marknadskoordinator Vans.

[61] John Guidetti – Målgörare i Celta Vigo och svensk fotbolls framtidslöfte.

[65] Nicolas Warchalowski – Vd Peak Performance.

[80] Marcus Rosenberg – Malmö FF:s stora stjärna.

[89] Håkan Ericson – Tränare för U21-landslaget.

[93] Bosse Hylander – Didriksons PR-stjärna.

[100] Niklas Magnusson – Hestrahandskens unga handskmakare.

Och för dig som nu har tagit dig ända ner till slutet av listan kan vi avslöja att det finns ett sportnamn till på listan när den avslöjas i morgon… Vi återkommer då.

Relaterat företag i Sportregistret

  • HESTRA

    HESTRA är ett svenskt familjeföretag, grundat i Småländska Hestra 1936, som designar, tillverkar och säljer kvalitativa handskar. Varumärket erbjuder ett brett sortiment av olika material, allt från klassiska skinnhandskar till mockahandskar och svinskinnshandskar. HESTRA utvecklar alltid handskar med största fokus på kvalitet och dig som användare; den professionella utövaren, vardagsmotionären, den modemedvetna kunden och dig där emellan.