Rosignol bildar skandinaviskt dotterbolag

Rosignol bildar skandinaviskt dotterbolag

Rossignol Group har bildat ett skandinaviskt dotterbolag som ska ratta verksamheten i Sverige och Danmark. JO Sport fortsätter som nära partner för både Rossignol , Dynastar och Lange.

Publicerad

Jerker Nyman

JO Sport har varit svensk distributör för Dynastar, Lange och Rossignol i flera år men den allt tuffare konkurrensen har gjort att Rossignolgruppen tittat på alternativa upplägg. De har därför beslutat sig för att starta ett dotterbolag som ska ratta koncernens alla varumärken i både Sverige och Norge men behålla JO Sport som partner och ansvarig för vissa delar. Ansvarig för det nya bolaget blir Jerker Nyman som tidigare har varit Sverigechef på Peak Performance och sedan 2010 har han haft flera olika poster på Stadium och senast som Head of selected brands.

– Det nya bolaget tar över 1 juni och vår förhoppning är att ett par av säljarna från JO Sport ansluter till oss som våra två key accountmanagers, säger Jerker. Vi kommer främst fokusera på kedjorna och de större kunderna och sköta alla leveranser av förorder direkt från vårt lager i Frankrike. JO Sport blir kvar som partner och agent och kommer att sköta försäljningen mot mindre butiker och fjällvärlden där de är den bästa partner vi kan hitta. Exakt hur fördelningen av återförsäljare kommer att bli är inte klar men JO Sport är en fortsatt väldigt viktig del för oss.

– Vi på JO Sport är övertygade om att detta kommer gynna våra kunder då man genom ett dotterbolag har större möjlighet att möta den allt hårdare konkurrensen, säger Johan Andersen, vd för JO Sport. Detta i kombination med samma nivå på service och support som tidigare gör att vi är övertygade om att detta kommer gynna alla parter. För vår del innebär detta inga större förändringar då vi behåller all personal på kontor/lager i Hudiksvall. Vi känner oss mycket positiva till ett än närmare samarbete med Rossignolgruppen inför kommande säsong

JO Sport blir alltså kvar som partner med ansvar för försäljning till vissa återförsäljare, lager och leveranser i säsong samt ansvar för hela racingverksamheten både inom alpint och längd. En duktig fransman har precis anställts som ansvarig för racingen och han kommer fokusera på gräsrotsnivån och serva åkare både på alpina tävlingar och längdtävlingar och ansvara för vilka åkare som ska sponsras.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: JO Sport AB
  • Telefon: 0650-188 25
  • Verksamhetsinfo: JO SPORT är en totalleverantör inom alpint (skidor, pjäxor, stavar, hjälmar, ryggskydd, fjällsäkerhet, verkstad, fotvärmare, torkar), uteliv, fotboll/klubb och sommarspel med mera. JO SPORT har en populär säljkår som servar våra kunder med täta besök. Vi har eget lager med hög ambition att serva våra kunder med snabba leveranser. Leverans sker året runt från eget lager.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sportfack besöker Intersports flaggskeppsbutik i Stockholms city

4 kommentarer

Konsument: 25% på allt som öppningserbjudande....Intersport tror inte på konceptet, utan man måste ge rabatter, dom har inget självförtroende, bra för mig som konsument...inte ens XXL har den typ an...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842