Två klassiska väskmärken gör comeback i Sverige

Eastpak och Manhattan Portage är två klassiska, amerikanska väskmärken som nu kommer tillbaka på den svenska marknaden. Eastpak genom GSL och Manhattan Portage genom Nollåtta Distribution.

GSL har tagit upp agenturen för väskmärket Eastpak i Sverige. GSL:s ägare och grundare  Magnus Gustafsson använde Eastpak väskor under sin tenniskarriär och tycker därför att det är extra kul att få jobba med varumärket. Ansvarig för Eastpak hos GSL blir Neil Croxton som är van vid att bygga varumärken.

Eastpak ägs i dag av VF Corp som även äger bland annat The North Face, Vans och Timberland. Sortimentet består av allt från sportiga ryggsäckar och dufflar till resväskor och den klassiska cykelbudsväskan i närmare 50 färger.

Det andra märket som kommer tillbaka är Manhattan Portage och ny distributör för märket är Nollåtta Distribution. Manhattan Portage har sitt ursprung bland cykelbuden i New York på 80-talet och deras cykelbudsväskor blev storsäljare över hela världen under 90-talet. Den modellen finns självklart kvar i en mängd varianter men Manhattan Portage har mycket mer än så med allt från urbana ryggsäckar till handväskor och stora resväskor.

En del väskor kommer att finnas för leverans i höst men den stora lanseringen blir till våren 2017. Nollåtta Distribution är en av Sveriges största skateboarddistributörer men jobbar också med en del streetmärken som Fourstar och A-Life kläder samt Kangol hattar.