Merida fortsätter med Cykelvasan

Det blir en förlängning av samarbetsavtalet mellan Vasaloppet och Merida Sverige. Det nya avtalet löper på tre år vilket är ett tecken på att båda parter har varit nöjda med de gångna tre åren.

Det är många cykelleverantörer som suktar efter att få bli en officiell partner med Vasaloppet. Merida Sverige har varit det i tre år och gjort det bra.

– Vi har haft ett bra samarbete med Merida under flera år och har därför valt att förlänga det. Vi har en väldigt stark attraktionskraft i vårt varumärke och vi är väldigt glada att så många fina varumärken vill samarbeta med oss, säger Eva-Lena Frick, vd för Vasaloppet.

För Merida innebär samarbetet så mycket mer än att bara ge varumärket exponering. Företaget har till exempel tagit fram en hel egen serie med mountainbikes specialdesignade för Cykelvasan. Dessutom arrangerar Merida olika evenemang i anslutning till Cykelvasan.

– Vi skapar bland annat aktiviteter som är förknippade med evenemanget som till exempel en seminarieserie inför Vasan med tips och råd för dem som ska köra loppet för första gången. Vi jobbar också med ett team motionärer som vi kallar Team Merida Cykelvasan som vi har dragit igång för denna säsong, säger marknadschef Jonatan Havnevik Giske.

Cykelvasan arrangeras i år för åttonde gången och samtliga 13 000 starplatser är redan fulltecknade. I år införs också en separat damstart för Cykelvasan, det gäller endast tävlingsklassen. Nytt för i år är också Cykelvasan Öppet Spår som rymmer 6000 cyklister och där det fortfarande finns lediga startplatser.