Poc visade upp landslagsdressen

Det svenska företaget Poc visade sin nya kollektion som utvecklats i samarbete med Svenska Cykelförbundet. Projektet har genomförts på rekordtid och kollektionen är framtagen för att passa både för landsvägs-och mtb-landslaget.

Det var förra hösten som Svenska Cykelförbundet knackade på dörren hos Poc och föreslog ett samarbete. Det handlade bland annat om att ta fram en kollektion för cykellandslaget inför OS i Rio. Verkställande direktör Stefan Ytterborn på Poc behövde inte fundera länge på förslaget.

– Det var nästan som en pojkdröm för mig att få vara med och ta fram en landslagsdress. Jag såg genast framför mig Börje Salming och Bernt Johansson i sina dräkter och tänkte, wow nu ska vi få vara med och jobba med landslaget och det är speciellt, berättar Stefan Ytterborn för Sportfack.

Från början var det enda problemet med projektet att det var väldigt ont om tid. Det var mindre än ett år till de olympiska spelen i Rio de Janeiro när Poc tog tag i projektet. Det blev många och långa sittningar för att dels utreda behoven, dels fundera över såväl material som formspråk.

– Det finns en tävlingsdimension i nästan allt vi sysslar med hör på Poc och vi vill vara med och vinna. Det var delvis dessa drivkrafter som vi utnyttjade i arbetet speciellt med tanke på att tiden var så begränsad, berättar Stefan Ytterborn.

Idag finns kollektionen till hands och den kunde presenteras för massmedia i Poc:s lokaler i Stockholm. Även om plaggen nu är klara så kommer utvecklingsarbetet av bland annat tempodräkten att fortgå in i det sista. Allt för att skruva till de sista detaljerna. Och det här är bara början. Samarbetet mellan Poc och Cykelförbundet kommer nämligen att fortsätta fram till år 2018.