Elfwing lämnar Silva

Patrik Elfwing som jobbar som vd på sport-och outdoorföretaget Silva lämnar sin post. Efter fyra framgångsrika år väljer han att sluta för att söka nya utmaningar.

Resan som Silva gjort under Patrik Elfwings ledarskap har varit framgångsrik. Företaget har visat på en tillväxt samtidigt som Silva har gått från att ha varit ett produktorienterat familjeföretag till att vara ett varumärkesfokuserat konsumentföretag. För Elfwing och hela organisationen har denna omvandling krävt en hård arbetsinsats. Nu har den processen gått i hamn samtidigt som ett av hans hjärteprojekt, Nattvasan också är klappat och klart.

– Det har varit en utmanande och lärorik resa och jag känner att när vi nu avslutar den fasen och går in i nästa fas är det viktigt med en ny röst i båset, säger Patrik Elfwing till Sportfack.

Samtidigt är han tydlig med att det också för honom, på ett personligt plan är ett bra läge att hitta nya utmaningar. Vilka de är vet han ännu inte. Dessutom stannar Patrik kvar på Silva tills företaget lyckas rekrytera en ny vd. Han vill också gärna vara med och jobba med förberedelserna för Nattvasan, vilket är företagets storsatsning och något som Patrik har jobbat med så länge.