Ny Addnature-butik öppnade

Outdoorföretaget Addnature har idag öppnat en ny butik i centrala Stockholm. I Butiken säljs produkter både från Addnature och Bikester i ett koncept som liknar en blandning mellan ett showroom och en vanlig fysisk butik.

Den nya butiken ligger på Birger Jarlsgatan, bara ett stenkast från den adress där Addnature öppnade sin första fysiska butik år 2004. Ursprungligen var Addnature bara en näthandel men trycket blev ganska snart stort för att även öppna en fysisk butik.

Att företaget ny öppnar ytterligare en ny butik beror på att de tyska ägarna Internetstores vill prova ett koncept där Addnatures och Bikesters hela sortiment kan köpas i en samma lokal.

– Det här är ett experiment för oss att kombinera online-verksamhet med en offline-verksamhet. Vi är helt övertygade om att det här är framtidens sporthandel. Sportbutikerna kommer i framtiden att vara online även om de fungerar i en fysisk miljö, säger Ralf Kindermann, operativ chef på Internetstores.

I den nya butiken kommer det bara att finnas visningsexemplar av de cyklar som säljs på Bikesters webbshop. Men kunden kan i butiken ändå känna och klämma på produkterna innan de lägger sin beställning på någon av de många terminalerna som finns runt om i butiken.

– Det fungerar ungefär som i ett showroom där kunden kan komma in och prova och se på cyklarna. Sedan går vi tillsammans med kunden till en terminal där vi kan beställa exakt den modell, storlek och färg som kunden önskar. Sedan levererar vi produkten till honom eller henne redan nästa dag, berättar Calle Ringborg på Addnatures marknadsavdelning.

Den nya butiken kommer också att innehålla en biograf som guider, reseföretag eller leverantörer kan få låna för sina egna event. På det sättet vill butiken också bli en samlingsplats för outdoorintresserade och cykelentusiaster.