MBT lanserar löparskor

MBT tar sitt koncept från walkingskor och anpassar det för löpning. Målet är att ge fler löpare ett mer naturligt löpsteg.

När MBT-skorna lanserades för runt tio år sedan blev de snabbt en snackis. Den runda sulan guidade användarna till att få en bättre hållning och många som haft ont i ryggar och knän rapporterade att deras problem försvann efter att de började gå och stå i MBT.

MBT har fortfarande många fans men hypen har lagt sig. Nu är det dock dags att börja snacka om MBT igen för nu lanserar de löparskor som bygger på MBT:s rundade sulor men som utvecklats och anpassats för löpning.

Det MBT har jobbat med är att underlätta för löpare att landa på mellanfoten. Det är ett känt faktum att landning på mellanfoten minskar belastning på knän, höfter och rygg eftersom hela foten fungerar som stötdämpning. Duktiga löpare, och många barn, landar helt naturligt på mellanfoten medan andra får kämpa för att inte landa på hälen. 

MBT:s lösning bygger som sagt på deras rundade sula som innebär att sulan är som tjockast under mellanfoten och därför är det den del av skon som landar först. Med tre olika hårdheter av dämpning i olika delar av skon så ger MBT både dämpning där det behövs och ett fast frånskjut i slutet av steget. Den runda sulan bidrar dessutom till ett framåtdriv och ett kortare löpsteg som i sin tur ger en skonsammare landning.

MBT lanserar löparskor
MBT GT ingår i Performanceserien som är skor för mängdträning.

MBT:s löparskor lanseras i april och kommer i tre olika nivåer för både män och kvinnor. Cushioning är den serie med mest dämpning och vänder sig till de som haft svårt att springa på grund av smärta i leder och de som har ett tungt löpsteg och behöver mer dämpning men också till flitiga löpare som behöver en återhämtningssko efter långa träningspass eller en mara.

Performanceserien är mängdträningsskon som ger en skonsam löpning men också ett framåtdriv för att hålla uppe farten. Till sist har vi Lightweightserien som vänder sig till de som naturligt landar på mellanfoten och inte behöver samma dämpning. De springer troligtvis ganska snabbt och vill ha en lättare sko.

MBT lanserar löparskor
De som vill ha maximalt med dämpning väljer skor ur Cushioningserien.