Bergans sätter tuffa miljömål

Bergans kör på flera spår för att bli ett ännu mer miljövänligt företag.

Bergans sätter tuffa miljömål

Norska Bergans har antagit en samling miljömål under namnet Expedition 2020. Startskottet gick redan i höstas då all personal informerades och utbildades och snart ska resultatet ses i produkterna.

Publicerad

Bland de mål som satts upp finns att all dun som används ska vara RDS-certiferad vilket innebär att en fristående part har kollat så att allt från farm till slutprodukt  av dunet sker efter etisk standard. Vidare ska minst 75 procent av produkterna vara Bluesigncertifierade senast 2020 och 70 procent av produkterna ska produceras av hållbara material.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ralph Lauren-chef ska styra Champion Norden

1 kommentar

Martin Willners: Bra jobbat med Champion Ralph. 36 år är imponerande och ger respekt. Och lycka till med varumärket Klas – kul att du är tillbaka i sportbranschen.

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842