Martini Sportswear till Sverige

Det österrikiska klädmärket Martini lanseras i Sverige till hösten. Bakom importen står det nystartade bolaget Snowfling och Sofie Hjort.


Martini Sportswear till Sverige
Sofie Hjort

Sofie Hjort älskar skidåkning men yrkesmässigt har hon jobbat mest med inredning och att bygga varumärken. För ett år sedan bestämde hon sig för att kombinera sitt skidintresse och känsla för design med sin yrkesroll.

– Jag åkte ner till Outdoor Messe i Friedrichshafen med målet att hitta ett varumärke som stack ut, säger Sofie. Ett varumärke med hög design men också med väldigt hög funktion. Jag föll direkt för Martini, det var så bra att jag bara måste ta det till Sverige.

Martini Sportswear är ett nytt varumärke för den svenska marknaden men varumärket är gammalt och nu inne på den tredje generationen i ägarfamiljen. Det startades 1958 av Martin Hornegger och första produkten var skidbyxor. Varumärket växte sakta men det var när syskonen Lisa och Martin Hornegger tog över driften 1991 som det hände saker. Modegraden ökade och de satsade mer på funktionella material och samma inriktning gäller idag.

– Jag hade sett att det saknades ett märke i Sverige, ett märke som vänder sig till verkligen designmedvetna kunder som också är aktiva, säger Sofie. Martini är just det och de har har en väldigt kvinnlig stil, mycket färg och en lite tajtare silhuett än många andra märken. Dessutom har de en bra sommarkollektion för trail running, vandring, klättring och cykel.

Målet för Sofie och hennes bolag Snowfling är att lansera Martini via specialistbutiker inom skidor, outdoor och träning det första året och därefter gå vidare mot bredare sportbutiker.

– Jag kommer inte ha bråttom utan mer gå vägen med rätt återförsäljare och låta plaggen göra jobbet, säger Sofie. Tajmingen känns perfekt när intresset för topptur och ski touring ökar och det är lite av Martinis specialitet.

 

Martini Sportswear till Sverige
Kläder för topptur är en viktig del för Martini.
Martini Sportswear till Sverige
Mode och funktion är nyckelorden för Martini.