Karl Eklöf tar över som vd för Stadium

Det blir Karl Eklöf, son till grundaren Ulf Eklöf, som tar över som vd för Stadium. Sportfack fick en exklusiv pratstund med Karl dagen innan han tillträder.

Det är lätt att se att Karl Eklöf är släkt med Staiums grundare och eldsjälar Ulf och Bobbo. Till viss del på utseendet men ännu tydligare av att det bubblar om honom på samma sätt som det bubblar om pappa Ulf och farbror Bobbo och genom att han uttrycker sig på precis samma sätt som Ulf och Bobbo. Han betonar vikten av att ha jobbat på golvet i Stadiumbutikerna för att lyckas med jobbet som vd och när han pratar om entreprenörsskap säger han att han har fått det med modersmjölken – precis samma ord som Ulf och Bobbo använt när de berättade hur det gick till när de startade Stadium.

Karl tillträder som vd 1 december men han har faktiskt varit tillfördnad vd sedan Gustaf Öhrn slutade 1 oktober och dessutom har han varit vice vd och expansionsansvarig sedan 2007. Det blir alltså ett ganska sömlöst byte på högsta posten.

– Karl var självklart med i diskussionerna redan från början när vi funderade över vem som skulle ta över som vd, säger Bobbo Eklöf. Vi körde dock igång en full rekryteringsprocess och hade så sent som för tre veckor sedan ett par, tre skarpa kandidater. Men när Kalle hade funderat och pratat ihop sig med familjen och sa att han var redo att ta över så tvekade vi inte en sekund jag och Ulf. Med Kalle vet vi precis vad vi får och Kalle kan Stadium utan och innan och har bevisat på alla sina poster inom Stadium att han klarar av det.

– För mig var det väldigt viktigt att ha med familjen på det här beslutet, säger Karl. Jag och min fru har tre barn och det här är inget jobb som du sköter 9–5 fem dagar i veckan med sex veckors semester. Det är ett dygnet-runt-åtagande och för att det ska fungera måste jag ha familjens stöd och det har jag. 

Har det varit självklart för dig att jobba inom Stadium?
–Ja, det får jag nog säga. Jag började hjälpa till i butikerna redan som elvaåring och som alla barn gillade jag när jag fick uppmärksamhet och beröm av min pappa för det jag gjorde. Efter studier har jag jobbat på en mängd olika positioner, jag har varit butikschef för både vår minsta och största butik, landschef i Danmark, försäljningschef och nu senast ansvarig för vår expansion

Vad kommer du att tillföra?
– Jag tror inte att det blir några större förändringar, jag har ju varit med i ledningen av Stadium sedan 2007, säger Karl. Men jag brinner verkligen för det här och hoppas kunna bidra med mycket energi och passion. Eftersom jag är en del av familjen och har det i ryggraden hur Ulf och Bobbo tänker tror jag att vi kan bli ännu snabbare till beslut nu. Jag kommer att ha lätt för att ta beslut för jag vet i vilken riktning vi ska ta bolaget. Mest hoppas jag att alla på Stadium ska känna av min glädje.

En längre intervju med Karl och Bobbo Eklöf kommer i januarinumret av Sportfack.