Isbjörn samarbetar med Primaloft

Svenska konfektionsföretaget Isbjörn inleder ett samarbete med amerikanska Primaloft. Företagets kommande barnkollektion kommer därför att ha Primalofts isolerande funktionsmaterial i plaggen.

För det svenska barnkonfektionsföretaget Isbjörn kom samtalet från Primalofts svenska representant som en överraskning. Primaloft gillade Isbjörns produkter och framförallt det sätt som företaget jobbar med kvalitet och fokus på hållbar utveckling. Den amerikanska textiljätten erbjöd därför Isbjörn ett samarbete.

– Det är verkligen roligt att upptäcka att det också finns andra som tycker att vi gör ett bra jobb. Ibland hinner man inte själv stanna upp och ge sig en klapp på axeln. Därför blev förslaget från Primaloft att inleda ett samarbete som en påminnelse om att vi gör ett bra jobb, säger vd:n Maria Frykman Forsberg till Sportfack.

Samarbetet med det amerikanska textilföretaget Primaloft betyder att Isbjörn i sin kollektion som kommer till hösten använder Primaloft Black Insulation Eco i sina vadderade barnplagg. Materialet härmar gåsdunets struktur men är lättare och håller användaren varm och torr också i tuffa väderförhållanden.

De båda företagen är certifierade Bluesign-partners vilket betyder att de delar varandras värderingar och syn på hållbar utveckling. Detta är en central del av samarbetet. Svenska Isbjörn grundades år 2006 och företagets barnkläder säljs idag i 13 länder.