Dags för Vintervättern

Trenden med olika extremtävlingar fortsätter. Den senaste i raden blir Vintervättern. Ett cykellopp runt Vättern som äger rum den 27:e december. Oberonde av vädret.

Det var många som höjde ögonbrynen när förslaget om att arrangera Ultravasan presenterades för första gången. Många trodde inte att konceptet med att springa hela Vasaloppssträckningen på sommaren skulle locka motionärer. Men det fanns uppenbart ett stort intresse för en sådan utmaning. I sommar deltog nämligen drygt 1700 löpare i detta ultralopp.

Nu gör företaget Abloc ett försök med att dra igång Vintervättern. Cykelloppet som ska äga rum i mellandagarna följer samma sträckning som Vätterundan på sommaren. Årets premiärlopp är visserligen ett testlopp med endast 40 startplatser men redan nästa år tror arrangörerna på 250 startande. Loppet startar och har sin målgång i Jönköping och starten sker klockan 06:00 på morgonen den 27:e december. Loppet kommer att genomföras oberoende temperatur och vägförhållanden. Det kommer att finnas servicebilar som följer klungan och deltagarna kan också få torra underställ vid varje matdepå. Loppet arrangeras av eventarrangören Abloc tillsammans med bland annat Bianchi och Destination Jönköping.