Poc säljs för en halv miljard

Poc fick igår en ny ägare. Black Diamond sålde, efter tre år som ägare, det svenska varumärket till Investcorp för drygt 500 miljoner kronor.

Poc grundades 2005 och har sedan dess radat upp framgångar både vad det gäller designpris, försäljningsökningar och idrottsliga framgångar av de som använder Pocs hjälmar och övriga skydd. 2012 köpte amerikanska Black Diamond Poc men sedan åtminstone ett halvår har de varit öppna med att de ville sälja Poc för att fokusera på sina andra varumärken.

Ny ägare är  investmentbolaget Investcorp som är baserat i Bahrein och som har investerat i allt från potatischips till datorprogram. I sportens värld äger de bland annat Dainese.

– Vi är glada över att samarbeta med Investcorp i nästa steg i vår utveckling, säger Stefan Ytterborn, grundare och vd för Poc.  Med Investcorp har POC möjligheten att ytterligare snabba upp och öka försäljningen, komma in på nya marknader och fortsätta driva innovation framåt utan att avvika från vårt yttersta uppdrag att göra det bästa vi kan för att eventuellt rädda liv och minska konsekvenserna av olyckor som sker i våra segment.

– Poc är ett av de snabbast växande, dynamiska och innovativa företag inom sportprylar och säkerhet, säger Gilbert Kamieniecky, Investcorps europachef. Deras förmåga att nå över generationer, totala fokus på teknisk innovation och engagemang för säkerhet gör att Poc passar perfekt i vår portfölj. Genom att utnyttja vår branschkompetens, erfarenhet av att arbeta med högkvalitativa varumärken och produktionskontakter tror vi Investcorp har goda förutsättningar att ytterligare stötta Pocs redan imponerande tillväxt.