Eurobike öppnar sina dörrar

Det har åter blivit dags för världens största cykelmässa, Eurobike. Idag öppnar mässhallarna i tyska Friedrichshafen sina dörrar där över 1300 utställare väntar på att få visa sina produkter.

Det går bra för cykelbranschen. I varje fall om man ska bedöma läget efter intresset för branschmässan Eurobike. Allt tyder nämligen på att mässan åter igen slår både utställarrekord och rekord vad gäller antal besökare. Det betyder att över 1300 utställare kommer att finnas på plats i Friedrichshafen från över 110 länder. Förra året besökte drygt 46 000 personer Eurobike och arrangörerna tror att den siffran slås i år.

En av mässans höjdpunkter är utdelningen av det prestigefyllda Eurobike Award-priserna. Sammanlagt delas 64 priser ut i olika kategorier. För de produkter och företag som får denna utmärkelse betyder det mycket både försäljnings-och prestigemässigt.

Mässan avslutas på lördagen med en dag då allmänheten också får tillträde till mässhallarna. Förra året lockade Eurobike på ”allmänhetens dag” över 21 000 besökare.