Mall of Scandinavia fylls av sport

Brittiska sportkedjan JD Sport öppnar sin första butik i Sverige när Mall of Scandinavia öppnar i november. De får sällskap av flera andra sportaktörer.

Vi har redan tidigare berättat att både Intersport och Stadium kommer att ha stora butiker i Mall of Scandinavia när det stora köpcentrat öppnar i november. Nu har ägaren Unibail-Rodamco släppt en lista med ytterligare hyresgäster och flera av dem kommer från sportens värld.

Allra mest överraskande är att den brittiska sportkedjan JD Sports öppnar en 480 kvadratmeter stor butik i köpcentrat. JD Sport är en av Europas största sportaktörer med över 800 butiker. De flesta av dem ligger i Storbritannien men de har också butiker i Holland, Tyskland, Spanien och Frankrike och de har dessutom en uttalad plan att växa utanför Storbritannien. I år ska de öppna minst 15 butiker utanför hemmamarknaden.

Nu är det också klart att både Nike och Adidas öppnar egna butiker i gallerian. Nikes butik blir på drygt 500 kvadratmeter och kommer att fokusera på träning och kvinnor medan Adidas butik blir på 460 kvadratmeter och rymma de flesta delar av Adidas sortiment inklusive produkter för barn och från den mer modebetonade delen Originals.

Även Oakley kommer att öppna en flaggskeppsbutik i gallerian och det blir Oakleys första egna butik i Norden. I butiken kommer att finnas både optik, kläder och skor från Oakley. Till sist kommer även holländska seglingsmärket Gaastra öppna en egen butik i Mall of Scandinavia.

Tidigare redan klara hyresgäster inom sport är Björn Borg, Footlocker, Naturkompaniet, Peak Performance och SATS. 12 november är det dags för premiären.