Sweden Bike Expo flyttar

Sveriges största cykelmässa, Sweden Bike Expo arrangeras först nästa vår. Samtidigt flyttar mässan också till nya och större lokaler. Cykelmässan arrangeras nämligen nästa år i Stockholmsmässans lokaler i Älvsjö.

Det var i november förra året som Sweden Bike Expo arrangerades förra gången. Arrangemanget hyllades av både branschfolk och besökare och då lockade cykelmässan nästan 8000 besökare till Kista-mässans lokaler. En liten besvikelse för arrangörerna Magnus Rundblad och Fredrik Jansson som hade väntat drygt 10 000 mässbesökare.

– Jag tycker nog att ett sådant arrangemang ska kunna locka lite fler besökare än vi gjorde. Därför har vi lyssnat på branschen och besökarna och valt att arrangera mässan i vår istället för på hösten. Då ligger ju cykelsäsongen närmare till hands för konsumenterna än på hösten, säger mässgeneral Magnus Rundblad.

Konceptet från förra hösten däremot gäller också för Sweden Bike Expo nästa vår. Det blir ett ännu större ”prova-på-område” och plats för fler utställare och för olika aktivitetsytor. Dessutom är det meningen att det under mässdagarna ska hållas flera föredrag av intressanta cykelprofiler och branschrepresentanter. Datum för mässan blir den 18-20 mars.

En annan förändring i Sweden Bike Expo blir att Magnus Rundblad kommer att ensam stå för hela projektet. Han och Fredrik Jansson har beslutat att gå åt var sitt håll. Fredrik ska i framtiden enbart koncentrera sig på sina cykelresor.