Tommy Lager tar över Nishiki

Det blir Tommy Lager som ska ta över vd-posten på Unicykel. Förändringen är ett led i omorganisationen efter att det danska bolaget HF Christiansen Holding A/S köpte den anrika svenska cykeltillverkaren.

Frågan om Tommy Lager var intresserad av att ta över tjänsten som verkställande direktör för Unicykel kom som en överraskning för honom. Det var en av ägarna, Linus Lindberg som ringde Tommy och ville boka ett möte. Efter nästan 30 år i cykelbranschen kände han väl de tidigare ägarna Rickard Ölander och Linus Lindberg och var imponerad hur de hade jobbat med bland annat varumärket Nishiki.

– Jag har alltid upplevt det som ett väldigt familjärt företag och samtidigt varit imponerad hur de har jobbat med Nishiki. De har ju vunnit Årets Leverantörs-undersökningen i Sportfack flera gånger de senaste åren, säger Tommy Lager.

Beslutet att lämna Duelles där han jobbat i över 10 år var inte lätt. Men efter att också ha träffat de danska ägarna på HC Christiansen var han övertygad om att han ville jobba med Unicykel. De båda företagen är familjeföretag även om det danska bolaget är väldigt mycket större.

– Det viktigaste är kanske att det inte blir några stora förändringar i vår verksamhet i Sverige. Vi fortsätter att jobba med våra fackhandlare precis som Unicykel har gjort hittills. Vi kommer däremot att ha större finansiella muskler om vi vill göra satsningar i framtiden, säger Tommy Lager.

Han tillträder sin tjänst som vd den 3:e augusti.