Nikebutik för enbart tjejer

Nike har öppnat sin första butik i Europa enbart för kvinnor. Butiken ligger i London och är en blandning av butik och mötesplats för tjejer som tränar.


Nikebutik för enbart tjejer

Butiken i London är alltså Nikes första renodlade tjejbutik i Europe men konceptet har testats tidigare med framgån i både Kina och USA. Förutom att erbjuda ett brett utbud av produkter för tjejer vill butiken också vara ett nav för kvinnor som är intresserade av sport och mode. Exempelvis går det att anmäla sig till gratis löpträning i Nike+ Run Club eller pass på gymmet under namnet Nike+ Training Club. En del av passen kommer dessutom att utgå från butiken. 

Andra saker som erbjuds är utprovning av sportbehå, analys av löpsteg och val av rätt skor beroende på löpteknik. I butiken går det också att få hjälp med att lägga upp benen på löpartajts och att göra en beställning av personligt anpassade skor på Nike-ID. Det går också att få leverans av inköp på nike.com till butiken för att på så sätt slippa fraktavgift och komma åt varor som inte finns i butiken. 

Nikebutik för enbart tjejer

Butiken ligger på välkända Kings Road, en klassisk modegata i London. Inredningen är gjord av designern Isamaya French och har en stark miljöprägel med återvunnet trägolv och LED-lampor med minsta möjliga elförbrukning. En udda detalj är att belysningen i provrummen kan ställas in för ljus på morgonen, mitt på dagen och kvällen för att se hur kläderna ser ut i de olika förhållandena.