Zlatan pryder Billys Pizza

Det svenska livsmedelsföretaget Billys har skrivit ett regionalt sponsoravtal med den franska toppklubben Paris Saint-Germain. I framtiden kommer Billys pizzaförpackningar troligen att prydas med Kosovare Asllanis, Caroline Segers och Zlatan Ibrahimovic ansikten.

Den svenska mellanmålspizzan Billys tillverkas av det svenska familjeföretaget Gunnar Dafgård AB. Att företaget är förhållandevis litet hindrade inte Gunnar Dafgård AB från att kontakta den franska storklubben Paris Saint-Germain och föreslå ett regionalt sponsoravtal. I praktiken kommer avtalet att betyda att Billys kan använda fotbollsklubbens spelare och logga i sin egen marknadsföring i Sverige, Finland och Norge. Det svenska företaget blir faktiskt det första företaget som gör ett sådant regionalt sponsoravtal med den franska fotbollsklubben.

För Paris Saint-Germaine är detta regionala sponsoravtal en del i klubbens strategi att bli ett globalt sportvarumärke. Klubben har gjort liknande upplägg i Indonesien och nya planeras bland annat i Mexiko.

För Gunnar Dafgård AB är avtalet en dröm som gått i uppfyllelse. Nästa år kommer Billys tillsammans med Lidköpings kommun och Lidköpings FK att arrangera en fotbollscup för ungdomar i mellanstadieåldern. Arrangemanget kommer då att heta Billys Paris Saint-Germain Cup och första priset blir ett träningsläger tillsammans med ledare från Paris-klubbens ungdomsakademi.