Mall of Scandivia öppnar i november

Den 12 november öppnar Mall of Scandinavia sina dörrar och blir med sina 100 000 kvadratmeter Sveriges största köpcenter. Och det blir en hel del i sport i centrat.

Bygget av Mall of Scandinavia har gått in i slutskedet och vi på Sportfack kan följa bygget från fönsterplats på vårt kontor. Den 12 november blir det officiell invigning och nu börjar det klarna en del runt vilka butiker som kommer att finnas på plats.

Totalt ska det finnas 230 butiker och restauranger i den gigantiska byggnaden och det är allt från Ica Kvantum och Åhléns till nya aktörer som River Island, Michael Kors och Victoria Secret. Fastighetsägaren Unibail-Rodamco säger att 85 procent av butiksytorna är uthyrda och listan av företag som redan bokat lokaler visar att det kommer att bli en hel del sport i butiksutbudet. Björn Borg, Foot Locker, J. Lindeberg, Peak Performance och Superdry är några företag med en fot eller hela kroppen inne i sportens värld och mer lär följa. Vi skulle bli väldigt förvånade om inte en eller flera sportkedjor plus lika många konceptbutiker finns i huset när allt öppnar i november. Speciellt med tanke på att närmsta granne är Friends Arena.