Värm maten utan eld

Barocook är ett nytt sätt att värma mat utan att använda eld eller el. Det går till och med att värma maten eller koka kaffe under bilturen utan några farliga gaser.

De flesta som lagar mat ute i naturen använder gasol eller flytande bränsle men nu finns det ett alternativ. Barocook använder sig istället av bränslepåsar som har en mix av mineraler och sand och när dessa kommer i kontakt med vatten utvecklas värme.

Tillagningen går till så att påsen läggs i botten av den stora behållaren och vatten hälls på. Reaktionen startar och vattnet värms upp och bildar ånga. Maten, eller vattnet som ska värmas, läggs i en låda som bildar lock till den stora behållaren och som värms underifrån av ångan.

Tillagningen tar lite längre tid än över eld men å andra sidan går det att laga mat inne i tältet, i stugan eller till och med i bilen utan risk för att andas in skadliga avgaser.

Barocook finns både för att värma mat, rymmer 1,2 liter, eller vatten, 4 dl, och påsarna säljs i förpackningar om 10 stycken.

Barocook tas in i Sverige av Martin Persson och hans företag Barocook Sweden.

 

Värm maten utan eld