Svenska skidor med själ

Det svenska skidmärket Soul Skis har flyttat sin verksamhet från Småland till Göteborg. Och gått från garaget till en egen liten fabrik.

Det var 2008 som bröderna Kristian Berggren och Martin Nilsson började bygga skidor hemma i garaget i Tranås. Med en mamma från Österrike hade de fått skidåkning i blodet och med deras egna intresse för design och konstruktion är det inte så konstigt att det landade i att de ville bygga skidor efter sina egna idéer.

I vintras ställde de ut på Ispo och till nästa säsong har de hela tolv modeller på sitt program. Alla är handbyggda styckvis och med samma ambition att vara något alldeles extra.

– Vi har fortfarande samma vilja att tänja på traditionernas ingrodda gränser men numera med inbakade material som är lyx för de flesta, men som är standard för oss, förklarar bröderna.

Med inbakade material menar de kolfiber som ger skidorna helt andra egenskaper än glasfiber.

– Fabriken växer i takt med att vi säljer allt mer skidor varje år och nu satsar vi på fler länder och marknader till nästa vinter. Vi fortsätter dock så klart att vara små, men starka, istället för stora och svaga. Vi använder vår flexibilitet och innovationskraft till att kunna göra det som knappt borde vara möjligt.

 

Svenska skidor med själ
Årets kollektion från Soul Skis.