Sail Racing satsar på Americas Cup

Svenska företaget Sail Racing International blir officiell klädpartner för Americas Cup-teamet Oracle Team USA. Företaget blir också officiell leverantör av merchandise-plagg under samtliga Americas World Series-event under 2015 och 2016.

För Sail Racing International innebär partnerskapet med Oracle Team USA en dröm som blivit verklighet. Att det lilla företaget från Billdal utanför Göteborg skulle få uppdraget som många storföretag suktade efter var det väl ingen som räknade med. Ingen förutom världens femte rikaste man, Larry Ellison. Han äger och driver båten Team Oracle USA och bjöd förra året överraskande in Sail Racings vd till sitt hem för att diskutera ett samarbete.

– Det är inte många som blir bjudna hem till honom. Efter det mötet var samarbetsavtalet i princip klart även om många detaljer återstod. Vi har vetat om det här i över ett halvt år men inte fått knysta om det, berättar Lars Bolin, marknadsansvarig på Sail Racing International.

Det var inte för de ekonomiska musklerna som Ellison valde det svenska företaget som samarbetspartner. Orsaken var snarare de tekniska och högklassiga produkterna som Sail Raicing tillverkar. Dessutom var Team Oracle USA intresserade av den testplattform och det utvecklingsarbete som seglarteamet kan utföra tillsammans med Sail Racing. Seglarna ombord på båten kommer att vara djupt involverade i utvecklingen av de nya tekniska produkterna.

Avtalet sträcker sig över 3 år och betyder också att Sail Racing förser all personal inom Americas Cup med tekniska plagg och sportswear. Under samtliga Americas World Series-event kommer Sail Racing också att ha en konceptbutik på plats för att sköta försäljningen av produkterna och den specialkollektion med merchandiseprodukter som plockas fram för tävlingarna.