Fem sponsringsnyheter

Sponsringsnyheterna tar aldrig slut och här är de fem senaste.Intersport är med på två av dem – Puma, POC, Under Armour och Reebok har var sin.

Intersport // Skellefteå AIK
Det långa samarbetet mellan Intersport och Skellefteå AIK fortsätter. Avtalet som skrevs under i januari ska enligt uppgift vara flerårigt och gälla både hockeymaterial och souvenirer.
  Det var redan 2003 som Intersport blev leverantör att material till Skellefteå AIK och har sedan dess gällt både elitlaget och junior- och ungdomslag. Enligt David Johansson, ägare av Intersport i Skellefteå, bidrar satsningen till att stärka Intersports lokala anknytning så att Skellefteåborna upplever den som ”sin egen” sportbutik. 

Intersport // Tough Viking
Intersport går in som butikspartner till obstacle runningtävlingarna Tough Viking. Genom samarbetet ska Intersport lyfta fram Reeboks fitnessprodukter inte bara på tävlingsdagarna utan även före och efter loppen.
  Tough Viking startade 2013 och i år blir det åtta lopp i Sverige, Norge och Finland. De svenska loppen körs i Åre, Göteborg, Stockholm och Malmö.

Puma // Kelly Slater 
Världens genom alla tider bäste surfare – Kelly Slater – är också en passionerad golfare. Han håller just nu på att utveckla sitt eget klädmärke åt Kering Group och eftersom de också äger Cobra och Puma var det en lätt match att göra Kelly till ambassadör för båda varumärkena.
  Kelly startade samarbetet i samband med AT&T Pebble Beach National Pro-Am i början av februari.

POC // Aaron Blunck
Den amerikanske pipe- och parkåkaren Aaron Blunck ingår nu i Pocs team. Aaron kom sjua i halfpipe för skidor i OS 2014 och var med i X-games i år. Han är 18 år och ses som en av de framtida stjärnorna inom freeski.
  Aaron är en av tre atleter, Julia Mancuso och Jeremy Jones är de andra två, som får sätta sin egen design på en hjälm och ett par goggles åt Poc. 

Under Armour // Jordan Spieth
Under Armour har förlängt sitt kontrakt med golfaren Jordan Spieth med hela tio år. Jordan är just nu rankad som nummer nio i världen och den ende som Under Armour sponsrar med både kläder och skor.
  Det senare är anmärkningsvärt eftersom Under Armours golfskor kommer ut först 2016. //mw

Reebok // Nico Musoke
Den svenske MMA-fightern Nico Musoke har skrivit på ett sponsoravtal med Reebok. Nico debuterade i UFC 2013 och har fem vinster på sin meritlista. Det var i december som Reebok inledde samarbetet med UFC.