Dynafit valde butiker

Två butiker i Sverige har fått bli så kallade Dynafit Competence Centers. Det är butikerna Höjdmeter i Kiruna och Fjellpuls i Östersund som fått den äran.

Topptursmärket Dynafit har ett antal butiker i världen som företaget erbjuder möjligheten att vara speciellt utvalda Competence Centers. Butikerna i Östersund och Kiruna är de första butikerna i Sverige som fått den äran. För att en butik ska platsa i den utvalda skaran gör företagets representanter först ett besök i butikerna för att se att de uppfyller alla kraven. Bland annat kollar Dynafit butikens sortiment, personalens kompetens och butikens geografiska läge.

Det var väldigt avslappnat när killarna från Dynafit var här. De frågade en massa och kollade givetvis runt i affären. För oss betyder det här att vi har fått en kvalitetsstämpel och det är kul, säger Johan Andersson på Höjdmeter.

Trots att de båda butikerna är relativt nystartade har personalen ändå en flerårig erfarenhet av sportbranschen och fjällsport. Intresset för skidåkning och toppturer är också starkt hos de anställda vilket var en viktig faktor när Dynafit kom och besökte de båda butikerna.

Tack vara att Höjdmeter och Fjellpuls nu blivit godkända som Competence Centers får butikerna och tillgång till ett speciellt sortiment. Det innebär att butikerna kan erbjuda många intressanta produkter för sina kunder nästa säsong.