Houdini öppnar nytt

Ourdoorföretaget Houdini öppnar sin femte konceptbutik i Sverige. Butiken i Täby Centrum kommer att öppna i mitten av februari och byggas upp enligt samma modell som företagets butik i Göteborg.

Butiken i Täby centrum är på 100 kvadratmeter och kommer att vara en så kallad ”grön butik”. Det betyder i praktiken att allt material, alla färger och belysning är valda utifrån ett miljöperspektiv. Butiken kommer också att tillämpa Houdinis så kallade Re-projekt – Reuse (återanvänd), Rent (hyr), Repair (reparera). Meningen med den filosofin är att förlänga produkternas livslängd.

– Vi tänker inte bara på våra produkter ur ett kvartalsekonomiskt perspektiv utan också ur ett hållbarhetsperspektiv. Därför kör vi vårt Re-projekt. Vi hoppas att vår strategi gör oss till vinnare i det långa loppet, säger Mia Grankvist, på Houdini.

Butiken i Täby kommer att bli företagets femte konceptbutik. De övriga ligger i Göteborg, på Norrlandsgatan i Stockholms City, en outletbutik i Barkarby i Bromma och en pop-up store i Åre. Att den femte öppnas i Täby centrum har sin förklaring.

– Vi har ju inte velat ligga i gallerior. Men många sa till oss att gallerian i Täby är väldigt trevlig. Så därför valde vi Täby. Sedan kan vi också täcka stora delar av norra Stockholm med den placeringen, säger Mia Grankvist.

Houdini startade sin verksamhet år 1993 med att tillverka funktionskläder i stretchfleece. Redan från start har företaget prioriterat miljöarbetet. För några år sedan presenterade Houdini sina första skalplagg och förra året kom det 100-procentigt återvinningsbara skalplagget Bedrock.