Klart godkänt för Cykelakademin

Idag avslutades årets Cykelakademi som arrangeras av branschorganisationen FOG (Cykelfabrikant-och Grossistföreningen). Utbildningstillfällena i Göteborg, Malmö och Stockholm lockade i år sammanlagt över 150 cykelhandlare.

Det är för andra året i rad som Cykelakademin arrangerades. Tanken bakom FOG:s satsning är att vända sig till folk som jobbar i cykelbutiker med försäljning, reparation och service. I år fanns på programmet utbildning om invändiga nav, stötdämpare, skivbromsar och elassisterade cyklar. Nytt för i år var en föreläsning om försäljning och lönsamhet.

– Vi hade skruvat till kurserna för i år. De var snäppet vassare och mer hands-on än förra året. Vi tillförde ytterligare en ny dimension för i år med en föreläsning med säljutbildningen. Där har cykelhandlarna fått konkreta tips och förslag hur det går att driva sin butik ännu effektivare, säger Joakim Stenberg, projektledare för Cykelakademin.

Sammanlagt deltog över 150 cykelhandlare i de tre utbildningstillfällena. Det vara bara i Malmö där deltagarantalet blev en besvikelse. Endast 25 personer hade kommit till konferenslokalerna på Kockum Fritid.

– Det var en liten besvikelse måste jag erkänna, Malmö är ju en cykelstad. Men å andra sidan fick de som kom istället väldigt djup och individuell undervisning, säger Joakim Stenberg.

Cykelakademin är ursprungligen ett 3-årigt projekt. Nu ska Joakim Stenberg tillsammans med FOG utvärdera årets arrangemang. Allt för att göra Cykelakademin ännu bättre nästa år.