Ulrika Lindgren – Årets affärskvinna 2014

Ulrika Lindgren har jobbat nästan hela sin karriär inom sportbranschen. Med förflutet såväl hos Adidas och Nike är hon idag, som logistikchef en av de drivande krafterna bakom näthandeln Sportamore.

Det var inte någon stor överraskning att nätverket Divas kunde belöna Ulrika Lindgren med utmärkelsen Årets Affärskvinna 2014. Priset delades ut för fjärde gången och Ulrika Lindgren är vad man brukar kalla för en ”värdig vinnare”. Med nästan 20-års erfarenhet av sportbranschen vet Ulrika Lindgren hur den fungerar. Ulrika Lindgren är i botten ekonom men har studerat både konfektion i Borås och logistik vid KTH i Stockholm. Denna kombination av ekonomi och textilkunskap gjorde att Ulrika som ung började direkt som produktchef på Adidas i Sverige. Ett ansvarsfullt och utmanande arbete. Nästa steg blev att gå till konkurrenten Nike, där Ulrika jobbade i nästan 10 år och avancerade till produktdirektör med strategiskt ansvar för Norden.

– En drivkraft är att hela tiden lära mig någonting nytt och utvecklas. I sportbranschen händer det saker hela tiden. I motsats till modebranschen har ju sportprodukterna både en mening, ett ändamål och en funktion vilket är jätte kul, säger Ulrika Lindgren, som idag jobbar som logistikchef på Sportamore.

 

Dit värvades hon av Johan Ryding som på hösten 2009 skissade på det som idag är näthandeln Sportamore. För Ulrika var det en stor utmaning att få vara med och bygga upp en helt ny verksamhet från start. Hennes erfarenhet från de tidigare uppdragen var nyttiga men Ulrika betonar att skillnaden att driva en näthandel eller att jobba hos en stor leverantör inte är så stor.

 

– Det som är gemensamt är att också vi vill sätta kunden i fokus. En nöjd kund är en återkommande kund. Det är något som vi har i tankarna varje dag när vi jobbar. Jag tror att det också är en av hemligheterna bakom Sportamores framgångar, säger Ulrika.

 

Hon är stolt över att fått priset som Årets Affärskvinna 2014, men vill betona att bakom hennes framgångar står ett gediget teamarbete.