Nytt svenskt outdoormärke

Kebnekai är en helt ny, svensk aktör inom outdoorkonfektion. Företaget tillverkar plagg för vildmarksliv.

Bakom Kebnekai står Per-Åke Grunnan som registrerade varumärkesnamnet redan år 2006. Men det är först nu som företaget är redo att presentera sin första kollektion. Den består av 7 jackor och parkas och tre modeller av friluftsbyxor. Samtliga plagg är designade av Per-Åke Grunnan och användningsområdet är vandring och vildmarksliv.

– Vi riktar vår kollektion till 20-plussare som är miljömedvetna och som också vill kunna använda friluftsplaggen i stan. Plaggen är tillverkade i lätt vaxad bomull och polyestermix och vi försöker vara så ekologiska som vi som liten entreprenör kan vara, säger Per Åke Grunnan om premiärkollektion.

Den första kollektionen tillverkas visserligen i Asien men avsikten är att i framtiden producera och tillverka plaggen här hemma och i Europa. Även råvaran, ullen och bomullen och polyestermixen, ska i framtiden vara så ekologiska som möjligt. Det som skiljer Kebnekais produkter från många andra inom samma nisch är att plaggen levereras lätt vaxade för att bli regntåliga.

– Jag tror att de unga tänker på miljön och kan därför också tänka sig att behandla sina plagg med naturligt vax gjord av paraffin och bivax. Det är alldeles för många som använder tejpade membranplagg och regnkläder även om de inte behöver dem på grund av vädret, säger Per-Åke.

Den första kollektionen, är alltså avsedd för trekking. Nästa höst/vinterkollektion som redan är under planering, kommer utökas med plagg som är också är anpassade för jägare.

Målsättningen är att få in kollektionen hos ett antal kunniga, fristående friluftsbutiker. Kebnekai har därför anställt en agent med ett bra nätverk som sätter igång med införsäljningen i dessa dagar.