Amer vill ut på turné

Sportleverantören Amer Sports kommer att ge sig ut på turné. Meningen är att öka medvetenheten om längdskidåkningens hälsoeffekter men också lansera de nya skintec-produkterna.

I vinter kommer Amer Sports tillsammans med bland annat fitnessexperten Frida Lindström att åka på turné med en buss. Meningen är att göra ett antal stop på olika orter där intresset för skidor är stort. Där ska bland annat Frida Lindström berätta om vilken fantastisk motionsform längdskidåkning är och också ge tips och råd till åhörarna.

– Jag vill berätta om hur enkelt det är att ha längdskidåkningen som en del av vardagsmotionen. Med de här skidorna slipper motionären att stå i vallaboden vilket för många har varit en tröskel, säger Frida Lindström.

Med skintec-skidorna har Amer Sports nått de hängivna längdåkarna. Nu vill leverantören bredda målgruppen till de vanliga motionärerna och turnén är ett led i den satsningen. Den andra delen i satsningen är att informera att skintec-tekniken nu finns hos både Salomon och Atomic också i de billigare modellerna. När skintec-skidorna introducerades för tre år sedan fanns en viss skepticism bland kunderna.

– Vi har tydligt sett ute i butikerna att där har det vänt. Förr fick butikerna presentera skintech produkterna för längdkunderna. Idag kommer kunden in och frågar efter produkterna, säger Christer Lidgren, vd för Amer Sports.

Datum för turnén, som fått namnet Crosscountry Fit är inte spikade men den kommer att äga rum i januari och februari. Orterna ska också offentliggöras inom kort.