Didriksons byter vd

Efter 16 år på posten som vd för Didriksons lämnar Sören Andreasson nu över det operativa ansvaret till Johan Ekeroth. Sören blir kvar i Didriksons styrelse.

Didriksons och Sören Andreasson hör ihop som galonbyxor och dagisbarn. Sedan han tog över bolaget för 16 år sedan har Didriksons utvecklats från ett nischföretag med regnplagg på den svenska marknaden till en stor europeisk spelare med försäljning i 20-talet länder och en omsättning på en halv miljard kronor. Nu när företaget är stabilt både vad det gäller omsättning och ägare känner Sören att det är dags att lämna över styret av bolaget och då har valet fallit på Johan Ekeroth.

Johan har ett långt förflutet i sportbranschen som började i en sportbutik i Täby för 23 år sedan och därefter har han jobbat för Nike, New Balance och nu senast Asics där han ansvarat för norra Europa. En rolig detalj som är en ren slump men ändå viktig på sitt sätt är att Jonas mormors moster var Hanna Didrikson som var med och grundade bolaget 1913 i Grundsund.

– Det är ett mycket spännande företag jag nu får förmånen att leda och jag tror att mina kunskaper kring internationell affärsutveckling ligger i linje med Didriksons målsättning att växa på exportmarknaderna, säger Johan. Under Sören Andreassons ledning har Didriksons gjort en fantastisk resa där företaget gått från en mindre aktör på i huvudsak den svenska marknaden till ett internationellt etablerat företag. Dessutom har maden förvaltat Didriksons över 100-åriga historia på ett förtjänstfullt sätt, vilket präglar både företagets kollektioner och image.

Didriksons AB ägs sedan ett år tillbaka av den norska investeringsfonden Herkules IV. Sverre Flåskjer, Partner i Herkules IV och styrelseordförande i Didriksons AB, säger så här om rekryteringen av Johan Ekeroth:

– När Didriksons AB nu går in i nästa fas med en ökad internationalisering bedömer vi att Johan Ekeroth har rätta kunskaper och erfarenheter att leda företaget. Under hans tid hos Asics har omsättningen fördubblats. Vi tror också att Johan passar bra in i Didriksons företagskultur.

Johan Ekeroth och hans familj är bosatt i Göteborg och Johan tillträder tjänsten 1 januari.

 

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Didriksons Regnkläder

    På Didriksons har vi en enkel filosofi: Vi utmanar inte elementen, vi anpassar oss till dem. Precis som Julius och Hanna Didrikson gjorde, redan 1913 då de började tillverka arbetskläder åt alla fiskare i Grundsund. I över hundra år har vi varit vår grundidé trogna. Att göra funktionella plagg som håller dig torr och skön oavsett väderlek. Kanske är det därför vi hundra år senare fortfarande är Skandinaviens ledande varumärke för regn- och funktionsplagg.