Poc prisat av Popular Science

Det finns utmärkelser och så finns det utmärkelser som är lite mer än andra. Att en sportprodukt prisas av världens största vetenskapstidning Popular Science hör till de senare.

Det är skidhjälmen Skull Orbic Comp H.I. Mips som utsetts till ”Best of what’s new”. Det tidskriften gillade var det som H.I. står för – Helmet Integrity – och som innebär att ett antal sensorer i hjälmen känner av de stötar som hjälmen har utsatts för och när den samlade kraften och deformationen har blivit för stor ändrar en diod färg från grönt till rött och då är det dags att byta ut hjälmen. Detta ihop med Mips, som ger ett bättre skydd mot rotationsvåld, gör att Popular Science alltså ville lyfta fram hjälmen som en framtidens produkt.

– Under 27 år har Popular Science prisat de produkter som överraskar och förvånar oss, produkter som gör en positiv skillnad redan i dag och som visar vad som är möjligt i framtiden, säger Cliff Ransom, chefredaktör på Popular Science.

– Att uppmärksammas av Popular Science för Skull Orbic Comp H.I. Mips är en milstolpe och en sann ära, säger Stefan Ytterborn, grundare av Poc. 

Samma hjälm prisades för knappt ett år sedan då den visades upp på Ispo och utsågs till Gold Winner Ispo Awards i kategorin skidhjälmar.

 

Poc prisat av Popular Science