Sea To Summit ligger i

Med ett färskt Industry Award i bagaget hoppas Sea To Summit på succé med världspremiären av sina helt nya liggunderlag. En nyutvecklad ventil och cellteknologi för ökad komfort har gett köpsug på den svenska marknaden.

Australiska Sea To Summit gjorde avtryck med sin nya serie med tre+tre modeller liggunderlag – de tre underlagen har olika tjocklek och varje underlag finns dessutom med extra isolering– på tyska Outdoor Messe i somras. Med smarta design- och funktionslösningar lyckades man dessutom vinna en Outdoor Industry Award för det kraftigaste två-lagersunderlaget Comfort Plus. Det som sticker ut med produkterna är uppbyggnaden av liggunderlagen och den generöst breda ventilen.

– Ventilen är så bred att det du varken behöver lägga dig eller vika upp liggunderlaget för att tömma luften. Det går på några sekunder ändå, säger Lotta H Kennmar, marknadsansvarig på Skridskobolaget Dewex som distribuerar Sea To Summit som också framhäver konstruktionen: Underlagen är celluppbyggda, teknologin kallas Air Sprung Cells, vilket enligt Sea To Summit, ska ge en sovkomfort som traditionella sängfjädrar ger.

Sea To Summit ligger i
Lotta Kenmar

– Kroppstyngden påverkar komforten över hela liggunderlaget istället för hur det är på många traditionella liggunderlag där trycket endast förändras längs just den kanal på tvären eller längden där trycket är som tyngst, säger Lotta som är riktigt nöjd med premiärinförsäljningen för vår/sommar 2015 som är avklarad.

– Införsäljningen blev mycket bättre än vad vi hade trott. Så gott som alla våra kunder har köpt in liggunderlagen. Det är roligt att höra kunder som Fjällsport säga ”Kan vi inte få dem redan nu?”

Sea To Summit ligger i
Så här ser liggunderlaget ut hoprullat.