Sportringen växer

Sportkedjan Sportringen förvärvar Just4sport med tillhörande Fiske Team. Affären gör Sportringen till Sveriges största sportkedja om man räknar till antalet anslutna butiker.

Att Sportringen nu köper både Just4sport och Fiske Team gör att de både breddar sitt utbud och ökar antalet anslutna butiker. Förvärvet av Just4sport betyder också att Sportringen får in Tvåhjulsmästarna som tidigare ingick i Just4sport. Från att ha varit två relativt små aktörer på sportmarknaden får den nya konstellationen mera tyngd.

– Jag har uppvaktat Just4sport i snart två år och nu fick vi till den här affären. Allt har sin tid, säger Thomas Wallhager, vd för Sportringen till Sportfack.

Det nya Sportringen delas in i tre fokusområden, sport, fiske och cykel. Just4sports butiker går in under Sportringen och kommer att administreras från Göteborgskontoret medan Fiske Team och Tvåhjulsmästarna kommer att tillhöra Östersundskontoret. Efter förvärvet tar alltså Sportringen över det samarbetsavtal med Tvåhjulsmästarna som Just4sport hade. För Sportringen betyder förvärvet av Just4sport att kedjan växer rejält.

– Vi är fortfarande minst av de stora kedjorna men vi växer snabbast. Den här affären ger våra fackhandlare flera fördelar. Nu ska vi sätta oss ner och tillsammans utveckla och satsa på vår verksamhet, säger Thomas Wallhager.

Personalen på Sportringen och handlarna i butikerna fick nyheten om sammanslagningen på måndagen. Hittills har reaktionerna varit enbart positiva uppger man på Sportringen.